Păstrând rafinamentul princiar al trecutului, Casa de Ceai a Castelului Bran, clădire proaspătă și cochetă, își invita oaspeții pentru a se bucura de experiențe culinare surprinzătoare.
Fie în interior, la parterul ori la etajul clădirii, fie pe terasă, un spațiu conceput pentru a bucura și celelalte simțuri: priveliștea de ansamblu este, pur și simplu, de neuitat!

Casa de ceai – Regalitate la îndemâna fiecărui oaspete

Stil. Rafinament. Savoare. Bucurie. Tihnă. Unicitate. Într-un cuvânt, Casa de ceai a Reginei Maria. Parcul Regal al Castelul Bran. Cel mai vizitat obiectiv turistic din România, cu o vechime de 640 de ani, te invită să guști istoria, traditiile, legenda Contelui Dracula. Atmosfera  reamintește de începutul secolului XX, când Regina Maria transforma vechea fortăreață medievală într-un loc de suflet, sub bagheta ilustrului arhitect ceh Karel Liman, cel care a proiectat cu măiestrie edificii ale Casei Regale din România.

Construcția ei a început în anul 1920, când Regina Maria a decis că aici își va savura ceaiul de la ora 5 și tot aici va organiza mini-recepții pentru prieteni și apropiați. Pentru o comunicare ușoară între Castel și Casa de ceai a fost construit un funicular, cu ajutorul căruia se transportau alimentele și băuturile. Furată de regimul comunist, laolalta cu Castelul careia ii apartine, 6t5căzută într-un somn lung, abandonată, năpădită de licheni și de mușchi, anchilozată și prăfuită, Casa de ceai respiră, astăzi, din nou. Restaurarea ei a fost o prioritate pentru noua administratie, deindata ce, in 2006, Domeniul Bran a reintrat în proprietatea nepotilor Reginei Maria, copiii Principesei Ileana.

Păstrând rafinamentul princiar al trecutului, Casa de Ceai a Castelului Bran, clădire proaspătă și cochetă, își invita oaspeții pentru a se bucura de experiențe culinare surprinzătoare. Fie în interior, la parterul ori la etajul clădirii, fie pe terasă, un spațiu conceput pentru a bucura și celelalte simțuri: priveliștea de ansamblu este, pur și simplu, de neuitat!

Mobilierul și decorul sunt îmbietoare și relaxante, în tonuri calde și liniștitoare. Canapelele  confortabile, barul luminat discret, cald, totul amintește de acea atmosfera irepetabila de inceput de secol, atât de greu de găsit în zilele noastre. În camera șemineului, retras și misterios, este amenajat un colț discret pentru servirea ceaiului, cu canapele, scaune și mese vechi, care amintesc de aranjamentul de odinioară. Candelabrele impresionează cu detalii ornamentale bogate, dar sobre, iar senzația oferită de lumina sofisticata duce cu gândul la eleganta discreta a Reginei. Atmosfera este intregita de minunatele fotografii de epocă ale membrilor familiei regale.

 

Rezervă acum!

Sună la: 004 0749 121 120

Joi, August 17, 2017

Despe noi

Casa de ceai face, în funcție de context și de audiență, trecerea imperceptibilă, firească, de la muzica jazzy&lounge la sonorități mai puțin accesibile, de la teatru la stand-up comedy, de la show-uri culinare la degustări de vinuri.

De la Halloween la Ziua Recoltei, de la Ziua Femeii la Sărbătorile Pascale, de la Ziua Copiilor la Crăciun și Anul Nou, toate evenimentele din calendarele laice și cele creștine și toate evenimentele private vor fi tot atâtea prilejuri pentru clienții cu apetit pentru rafinament să declare: ”Casa de ceai a Castelului Bran, un moment de neuitat!”

Newsletter