Păstrând rafinamentul princiar al trecutului, Casa de Ceai a Castelului Bran, clădire proaspătă și cochetă, își invita oaspeții pentru a se bucura de experiențe culinare surprinzătoare.
Fie în interior, la parterul ori la etajul clădirii, fie pe terasă, un spațiu conceput pentru a bucura și celelalte simțuri: priveliștea de ansamblu este, pur și simplu, de neuitat!

Restaurant Casa de Ceai – Regalitate la îndemâna fiecărui oaspete

Stil. Rafinament. Savoare. Bucurie. Tihnă. Altfel spus, Casa de Ceai Regina Maria, din Parcul Regal. Restaurantul se află la poalele Castelului Bran, obiectivul turistic cel mai vizitat din România. Atmosfera de la Restaurantul Casa de Ceai reamintește de începutul secolului XX, când Regina Maria transforma vechea fortăreață medievală într-un loc de suflet, sub bagheta ilustrului arhitect ceh Karel Liman, cel care a proiectat cu măiestrie edificii ale Casei Regale din România.

Construcția ei a început în anul 1920, când Regina Maria a decis că aici își va savura ceaiul de la ora 5 și tot aici va organiza mini-recepții pentru prieteni și apropiați. Pentru o comunicare ușoară între Castel și Casa de Ceai a fost construit un funicular, prin intermediul căruia se transportau alimentele și băuturile. Furată de regimul comunist, laolaltă cu Castelul căruia îi aparține, căzută într-un somn lung, abandonată, năpădită de licheni și de mușchi, anchilozată și prăfuită, Casa de Ceai respiră astăzi, din nou. Restaurarea ei a fost o prioritate pentru noua administrație, deîndată ce, în 2006, Domeniul Bran a reintrat în proprietatea nepoților Reginei Maria, copiii Principesei Ileana.

Păstrând rafinamentul princiar al trecutului, Casa de Ceai, clădire proaspătă și cochetă, își invită oaspeții pentru a se bucura de experiențe culinare surprinzătoare. Fie în interior, la parterul ori la etajul clădirii, fie pe terasă, un spațiu conceput pentru a bucura și celelalte simțuri: priveliștea de ansamblu este, pur și simplu, de neuitat!

Mobilierul și decorul sunt îmbietoare și relaxante, în tonuri calde și liniștitoare. Canapelele  confortabile, barul luminat discret, cald, totul amintește de acea atmosferă irepetabilă de început de secol, atât de greu de găsit în zilele noastre. În camera șemineului, retras și misterios, este amenajat un colț discret pentru servirea ceaiului, cu canapele, scaune și mese vechi, care amintesc de aranjamentul de odinioară. Candelabrele impresionează cu detalii ornamentale bogate, dar sobre, iar senzația oferită de lumina sofisticată duce cu gândul la eleganța discretă a Reginei. Atmosfera este întregită de minunatele fotografii de epocă ale membrilor familiei regale.

 

Rezervă acum!

Sună la: 004 0268 237 700

Marți, Aprilie 24, 2018

Despre noi

Casa de Ceai Regina Maria face, în funcție de context și de audiență, trecerea imperceptibilă, firească, de la muzica jazzy&lounge la sonorități mai puțin accesibile, de la teatru la stand-up comedy, de la show-uri culinare la degustări de vinuri.

De la Halloween la Ziua Recoltei, de la Ziua Femeii la Sărbătorile Pascale, de la Ziua Copilului, la Crăciun și Anul Nou, toate evenimentele din calendarele laice și din cele creștine, precum și toate evenimentele private vor fi prilejuri nenumărate pentru clienții cu apetit pentru rafinament să declare: ”Casa de Ceai Regina Maria, un loc de neuitat!”

Newsletter