Meniu
Mic dejun
Unt, brânza, miere, gem, nuci și fistic, fructe proaspete și ouă preparate la alegere
ALERG. *1, 3, 5, 7, 8
350g … 42lei
Brânzeturi dulci și sărate, preparate din carne, legume proaspete și ouă gătite la alegere
ALERG. *1, 3, 7, 9, 10
350g … 42lei
Micul dejun include 100 ml fresh citrice, espresso / ceai, precum și pâine diversă (cu semințe, prăjită, crostini)
ALERG. *1 *8 *11
Gustări alese
APERITIVE
Unt sărat cu trufe și flori
ALERG. *7
30g … 8 lei
Pate de casă cu sos din rubarbă și mirodenii
ALERG. *7, 8, 9, 10, 11
70g … 8 lei
DUO VEGETARIAN
Salată de vinete cu ardei copți cremă de fasole albă cu ceapă roșie calită și semințe prăjite
ALERG. *9, 11
160g … 18 lei
Fiecare preparat este însoțit de pâine diversă (cu semințe, prăjită, crostini).
ALERG. *1, 8, 11
TARTE CALDE
Tartă cu amestec de ciuperci, ceapă și verdețuri în aluat fraged și sos de smântână cu ragout de trufe
ALERG. *1, 3, 7
220g ... 35 lei
Tartă cu spanac și brânză sărată, în aluat fraged cu sos de iaurt cu mentă
ALERG. *1, 3, 7
220g ... 35 lei
BUCATE GRATINATE
Ingrediente locale
Piure de cartofi, tocătură de porc și oaie cu cimbrișor, în straturi, gratinată cu brânză de burduf
ALERG. *3, 7
280 … 35 lei
Mămăligă la cuptor cu brânzeturi locale (brânză de burduf, brânză maturată cu chimen), smântână și ou
ALERG. *1, 7, 9, 11
280g ... 35 lei
Legume la cuptor (dovlecei, vinete, fenicul, rădăcinoase, ceapă coaptă, usturoi copt)
gratinate cu brânză albastră și lipie crocantă
ALERG. *1, 7, 9, 11
280g ... 35 lei
Salate
SALATĂ ELISABETA
Piept de rață, salată iceberg, ruccola, radicchio, prune uscate, pere / fructe de sezon și sos de fructe negre
ALERG. *1, 9, 11
380g ... 34 lei
SALATĂ MARIA
Salate dulci-amărui, legume de sezon, boabe de fasole, cartofi, ciuperci rumenite și amestec de semințe cu sos de muștar dulce (vegetarian)
ALERG. *1, 9, 10, 11
380g ... 34 lei
SALATĂ ELENA
Telemea proaspată / feta și caș afumat, roșii, castraveți, ardei gras, ceapă, măsline și vinegretă de busuioc
ALERG. *1, 7, 9, 10, 11
380g ... 34 lei
SALATĂ ANA
Păstrăv afumat și ton, fasole roșie, ceapă, roșii, porumb cu vinegreta de lamâie și capere
ALERG. *1, 4, 6, 9, 10, 11
380g ... 34 lei
Fiecare preparat este însoțit de crostini, lipie crocantă.
ALERG. *1, 8, 11
Paste și Orez
PASTA NOBILA
Tagliatelle fresco, ciuperci românești, hribi, smântână și ragu de trufe (lacto - vegetarian)
ALERG. *1, 3, 7
300g ... 35 lei
RAVIOLI ELEGANZA
Ravioli din aluat de casă cu sepia, umpluți cu pește afumat, în emulsie de păstrăv
ALERG. **1, 3, 4, 7, 14
300g ... 35 lei
RISOTTO CASTEL
Risotto cu ofran, sparanghel, anghinare, roii uscate si parmezan
ALERG. *7, 9
300g ... 35 lei
Supe și Ciorbe
Supă clară de găină cu tăiței fresco
ALERG. *1, 3, 7, 9
360ml ... 18 lei
Supă clară de vită cu piure de legume coapte
ALERG. *1, 3, 7, 9
360ml ... 18 lei
Borș de cocoș cu sfeclă roșie, tăiței şi leuştean
ALERG. *1, 3, 9
360ml ... 18 lei
Supă cremă din usturoi cu pudră de bacon
ALERG. *7, 9
250ml ... 18 lei
Ciorbă dreasă de porc cu tarhon
ALERG. *1, 3, 7, 9
250ml ... 18 lei
Fiecare preparat este însoțit de crostini și lipie crocantă.
ALERG. *1, 8, 11
Feluri Principale
FILE DE PĂSTRĂV ÎN CRUSTĂ AURIE
Cu ierburi și orez alb, gătit în vin și sos de lamâie cu verdeață și capere
ALERG. *1, 3, 4, 7, 9, 11
300g ... 39 lei
ȘNIȚEL CROCANT DE CURCAN
În crustă de semințe și sos de coacăze ușor picant, piure de cartofi și amestec de salate
ALERG. *1, 3, 7, 9, 10, 11
350g ... 39 lei
ȘNIȚEL DE PORC
În crustă de fulgi de migdale, dulceață de măr de Bran cu ardei iute, amestec de salate și vinegretă cu usturoi copt
ALERG. *1, 3, 7, 8, 9, 10, 11
300g ... 39 lei
PULPĂ DE RAȚĂ CONFIT
Cu varză roșie călită, pudră de chimen și gălușcă de cartofi
ALERG. *1, 3, 7, 8, 9, 12
350g ... 39 lei
GULAȘ DE VITĂ
În sos de ardei cu chimen, morcov și cartof, lejer picant
ALERG. *9, 10
400g ... 39 lei
PASTRAMĂ DE OAIE
Cu merișoare, mentă și mămăliga rumenită cu parmezan
ALERG. *7, 8, 12
300g ... 39 lei
PORC RĂSCOPT
Ceafă de porc la cuptor cu mirodenii, ceapă, prune uscate caramelizate, piure de cartofi și usturoi copt
ALERG. *1, 7, 8
350g ... 39 lei
PIEPT DE RAȚĂ AFUMAT
Cu linte, fenicul și dulceață de pepene roșu
ALERG. *1, 8, 9
350g ... 49 lei
STEAK
Antricot cu unt aromat, usturoi negru, cartofi violeți, piure de rădăcinoase și hrean
ALERG. *7, 9, 12
400g ... 68 lei
Salate și garnituri
AMESTESC DE SALATE ȘI LEGUME PROASPETE
120g-180g ... 11 lei
SALATĂ DE MURĂTURI
150g ... 11 lei
CARTOFI PRĂJIȚI
250g ... 11 lei
OREZ ALB
250g ... 11 lei
Desert
COLIVĂ
Din grâu decorticat, zahăr, nucă, rom
ALERG. *1, 8
150g ... 15 lei
DESERTUL DOMNIȚEI
Piure din fructe cu pandișpanuri colorate, fructe mici de sezon și înghețată
ALERG. *1, 8
150g ... 18 lei
DESERTUL CONTELUI
Prăjitură cu ciocolată însiropată, sos de zmeură, mentă, fructe proaspete, pudră din petale de trandafiri și piper roșu
ALERG. *1, 3, 7, 8
150g ... 18 lei
DESERTUL ARHIDUCESEI
Prăjitură cu vanilie însiropată, sos și pudră de lămâie și portocală și fistic măcinat
ALERG. *1, 3, 7, 8
150g ... 18 lei
DESERTUL REGELUI
Înghețată de vanilie și caramel, cu dulceață de lapte, biscuiți caramelizați în unt și miere infuzată în usturoi
ALERG. *1, 3, 7, 8
150g ... 18 lei
Coliva la români
din bucătăria sacră la produs de cofetărie
Încă din antichitatea greacă fiertura din boabe de grâu amestecate cu miere era considerată una dintre formele tradiționale de ofrandă adusă morților, pentru îmbunarea lor. Mai târziu, în creștinism, grâul a fost identificat cu fața lui Iisus Hristos, iar vinul cu sângele lui. Prin analogie, pornind și de la vechile Misterii, bobul de grâu, îngropat în pământ toamna și revenit la viață în primăvară este din nou o bună analogie cu învierea lui Iisus, promisă astfel și credinciosului la Judecata de Apoi.
De aceea, mai târziu, în secolul al IV-lea, în toate țările ortodoxe, coliva (nume pe care îl întâlnim la greci, sârbi, bulgari, ruși, ucraineni, semnificând „grâu fiert”; la vechii romani, ca hrană a săracilor, purta numele de coliphia) se face atât la înmormântare, cât și în timpul sărbătorilor de pomenire de peste an. Asigură, mai ales, după înmormântare, o legătură strînsă cu decedatul, pentru că se spune că aceia care mănâncă din colivă îl vor visa pe mort. Dar semnificațiile împărtășirii sunt mai multe: se spune uneori că se face colivă pentru a-i ușura din păcatele pe care le are, pentru a-l întâlni pe acesta pe lumea cealaltă. Prin unele locuri se credea că, de fapt, câte boabe de grâu mănâncă cineva din colivă, atâtea păcate i se iartă răposatului. Ingredientele principale sunt: grâul fiert, grâul măcinat ori arpacaș; uneori se mai face și din orez fiert, cu nucă.
Să nu uităm că grâul, atât de popular astăzi, nu a fost mereu o cereală la îndemâna tuturor românilor. De aceea, numai la marile sărbători se făceau colaci din făină albă de grâu (la nuntă, pentru dăruirea colindătorilor), mai târziu chiar cozonaci, din făina care era atât de scumpă, încât nu toți țăranii și-o puteau permite. Celelalte ingrediente obligatorii erau mierea, zahărul, nuca, biscuiții, la care, mai târziu, se adăugau mirodeniile: coajă de lămâie, zahăr vanilat, scorțișoară. Era decorată cu zahăr pudră, bomboane și se desena o cruce din zahăr sau cacao și chiar bomboane. Justificarea creștină a dulciurilor şi ingredientelor care intră în compoziţia colivei este că ele reprezintă virtuţile sfinţilor sau ale răposaţilor pomeniţi, dulceaţa vieţii celei veşnice pe care nădăjduim că a dobândit-o mortul. În ultima vreme coliva se face și ca prăjitură, consumată cu plăcere și datorită amestecului variat de ingrediente dulci: zahăr, miere, nuci, stafide, biscuiți, bomboane, cacao etc.
Legendă Alergeni
- cereale care conțin gluten și produse derivate (grâu, secara, orz, ovăz, grâu spelt, grâu mare sau hibrizi ai acestora)
- crustacee și produse derivate
- ouă și produse derivate
- pește și produse derivate
- arahide și produse derivate
- soia și produse derivate
- lapte și produse derivate (inclusiv lactoză)
- fructe cu coajă și produse derivate (migdale, alune de pădure, nuci, nuci pecan, nuci de brazilia, fistic, nuci de macadamia și nuci de queensland)
- elina și produse derivate
- muștar și produse derivate
- semințe de susan și produse derivate
- dioxid de sulf și sulfiți în concentrații de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru
- lupin și produse derivate
- moluște și produse derivate
Puteti face download la meniul restaurantului in format pdf aici